SOBRE LIBÈL·LULES

L'ASSOCIACIÓ

Libèl·lules dels estels és una associació sense afany de lucre, formada per famílies de les Terres de l’Ebre i Baix Maestrat que hem sofert la pèrdua d'un o més fills o filles.

Aquesta associació neix amb la voluntat de donar a conèixer el dol gestacional, perinatal, neonatal i d'oferir suport a aquelles famílies que ho necessitin.

Les fundadores, Trini i Isabel, van iniciar el projecte després d’haver-se conegut a través del Grup d’Ajuda Dol d'Estels de Reus. Actualment, la junta ha crescut, s’han incorporat la Teresa i la Judit.

Cada cop més famílies d’arreu de les Terres de l’Ebre s’estan sumant a formar part de  la nostra associació.

El nostre principal objectiu com a associació és acompanyar a totes les famílies que han passat per una situació similar a la que nosaltres mateixos i mateixes hem sofert.

Per tal que puguin tenir un suport i un lloc on poder acudir des dels primers moments de la pèrdua.

QUÈ ÉS EL DOL GESTACIONAL, PERINATAL I NEONATAL?

És el dol que transitem les famílies que hem perdut una o més criatures durant l'embaràs, el part o en els primers dies de vida del nadó.

Tot i tenir molts de punts en comú amb altres dols, aquest té algunes característiques pròpies que el fan especial i diferent. I és que el dolor que sentim moltes vegades és infravalorat i no reconegut socialment.

Per tant, al dolor de la pèrdua dels nostres fills, s'hi afegeix encara més patiment quan se'ns nega la possibilitat de plorar al nostre fill/a.

Davant d'aquesta manca de suport, moltes famílies acaben vivint aquest dolor en silenci.

OBJECTIUS